2012. június 13., szerda

A bál


I.                   csengettyű, vad, toll, kárpit, rúzs

A bálterem vad forgatagában Roderich szemével Magyarországot kereste. A császári párt egyből megtalálta, Elisabeth császárné feltűnő szépség volt, a teremben majd minden férfi szíve érte dobogott. Natürlich, ő is szerette a nőt, de az ő szíve feleségéért, Magyarországért dobogott. A szépsége, a kedvessége, a humora… és a kacagása, mely olyan, mintha ezer csengettyű csilingelne egyszerre. Ausztria kiment a táncteremből, át egy másik szobába, ahol kisebb volt a tömeg, és talán Erzsébetet is ott találja. De nem volt ott, így hát kiment az erkélyre, hogy szívjon egy kis friss levegőt. A telihold fénye bevilágította a parkot, ahol egy páva kószált, farktollait kiterítve.
Amikor már elmerült gondolataiban, hirtelen két kar ölelte át hátulról, ő pedig ijedtében megugrott, mire megszólaltak azok a bizonyos csengettyűk.

                      -            Mit csinálsz idekinn? – kérdezte a nő.
                      -            Téged kerestelek, aztán itt ragadtam – felelte Ausztria miközben megfordult, hogy lássa kedvesét.
                      -            Gyere, menjünk be, táncoljunk. Mindjárt jön a bécsi keringő. – Roderich bólintott. Nem tudta levenni szemeit Elisabeth gyönyörű ajkairól, ami a mai estén meggypiros színű rúzzsal voltak kifestve.

Végigtáncolták az estét, és mikor a bál hajnalban véget ért, Roderich felkísérte Elisabethet a lakosztályába. A falakat piros kárpit borította, a bútorok pedig diófából készültek. Leült az egyik fotelba, melynek színe hasonló volt a falat takaróhoz. A kandallóban égett a tűz, Magyarország pedig a spanyolfal mögül csicsergett, majd kilépett mögüle. Nem viselt mást, csak egy lenge hálóinget. Odasétált a férfihoz, és leült az ölébe. Kezeit átkulcsolta a másik nyakánál és megcsókolta.
          -                           
                      -            Csodás este volt – mondta Erzsébet, mire Roderich csak egyetértően bólogatott.
 
          -            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése